تحولات منطقه

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در توضیح تغییر کاربری ندادن اراضی که در اطراف گلبهار به فروش می‌رسند، گفت: خارج از محدوده قانونی شهر گلبهار و خارج از طرح هادی روستاهای خیج، جمعآب و آبغد هیچ‌گونه مجوز تغییر کاربری صادر نمی‌شود و تمام این تبلیغاتی که درباره این زمین‌ها در ماهواره یا سایت دیوار انجام می‌شود، غیر قانونی است.

کلاه‌برداری‌های به ظاهرقانونی با فروش زمین‌های زراعی
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

تبلیغات دروغین سرمایه‌گذاری در شهرهای جدید

کلاه‌برداری‌های به ظاهرقانونی با فروش زمین‌های زراعی

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: دفاتر اسناد رسمی مکلف هستند هر معامله‌ای که در اراضی خارج شهر و روستا انجام می‌دهند، از جهاد کشاورزی استعلام کنند که در غیر این صورت آن‌ها هم باید روزی جوابگوی این زمین‌خواری‌ها باشند.


‌بیش از ۱۸ سال پیش، زمانی که هنوز شهرستان گلبهار مانند امروز وسیع نشده بود و همگان آینده روشنی را برایش متصور بودند، ۲۵۰ متر از زمین‌های پشت دانشگاه را به مبلغ ۸۰۰ هزار تومان خریداری کردم؛ زمینی با سند به اصطلاح منگوله‌دار و ثبت دفتر.
امروز که برای فروش این زمین که تصور می‌کردم پس از سال‌ها قیمتی دارد، اقدام کردم، شنیدم این زمین‌ها هیچ قیمتی ندارند و افراد زیادی را که سندهایی از این نوع داشتند، دیدم و در نهایت به یک کلاه‌برداری چندین ساله ادامه‌دار برخوردم که متأسفانه هنوز هم ادامه دارد.
متنی که در بالا خواندید، گوشه‌ای از واگویه‌های یکی از هزاران نفری است که سال‌ها پیش در دام کلاه‌برداری افتاده و از تهران برای فروش قطعات زیادی از زمین‌هایی که به اسم گلبهار با کمترین مبلغ یعنی ۸۰۰ هزار تومان خریده بود، به مشهد آمده است. زمین‌هایی به اسم گلبهار که ۱۰۰ درصد خارج از محدوده این شهرستان بوده و بیشتر مربوط به روستاهای خیج، جمعآب، سنگ‌سفید و…است. اتفاقی که در همه این سال‌ها بارها و بارها تکرار شده و هیچ ارگان و سازمانی هم برای نفروختن بیشتر این زمین‌ها هیچ اقدامی نکرده است. زمین‌های شهرستانی که حالا از طریق ماهواره هم مرتب تبلیغ و هفته‌ای ۵۰۰ هزار تومان به قیمت آن افزوده می‌شود و زمینی که قیمتش زمانی زیر یک میلیون تومان بوده، حالا به ۱۵ میلیون تومان رسیده است.

اما شروع داستان
از اواسط سال ۸۶ خرید و فروش این زمین‌ها در بنگاه‌های معاملاتی در شهرهای مشهد، تهران، شیراز و کرمانشاه با طرح نقشه‌های واهی و تزئینی که این زمین‌ها را در اراضی شهر جدید گلبهار در طرح‌ها و نقشه‌ها نشان می‌داد، آغاز شد و از طریق اغفال خریداران، قطعه زمینی ۲۵۰ متری که حدود ۱۰۰ هزار تومان قیمت داشت تا ۴ میلیون تومان به فروش رسید. زمین‌هایی که هنوز هم با وجود مشکلات زیادی که دارند، خوب به فروش می‌رسند.

یک سرمایه‌گذاری اشتباه در شهری آینده‌دار
دلیل اصلی مشتریان برای خرید این زمین‌ها، سرمایه‌گذاری برای آینده و حفظ ارزش پول است؛ چون این قیمت‌ها بسیار کم است، مردم آن را به‌عنوان فرصتی برای سرمایه‌گذاری در آینده می‌بینند. با توجه به تبلیغات گسترده ماهواره‌ای از این زمین‌های گلبهار، از سراسر کشور تقاضا برای خرید این زمین‌ها زیاد است و حتی بنگاه‌های املاک در شهرهای دیگر هم به مشتریان پیشنهاد سرمایه‌گذاری روی این زمین‌ها را می‌دهند. اگر فردی خودش درباره این زمین‌ها تحقیق نکند، این زمین‌ها را می‌خرد؛ اتفاقی که در این چند سال افتاده و افراد به امید پیشرفت منطقه این زمین‌ها را خریده‌اند.

زمین‌های مشاعی که سند می‌خورند
یکی از مسائل مربوط به آگهی‌های فروش زمین‌هایی به نام گلبهار، مشاع بودن آن است. این مشکل به اداره ثبت برمی‌گردد که برای زمین‌های مشاعی سند تک برگی صادر می‌کند. این سندزدن اشتباه زمین‌های مزروعی، خود مهر تأییدی است بر فروش و تغییر کاربری زمین‌هایی که بیشتر خارج از محدوده شهری هستند. درباره پاسخ به چرایی این اتفاق در تماس خبرنگار ما با مدیر کل ثبت اسناد و املاک خراسان رضوی، ایشان تمایلی به پاسخ نداشت و همه پاسخ‌های لازم را منوط به صحبت‌های دادستان کل گلبهار دانست.

زمین‌هایی که وجود خارجی ندارند
اما محمدرضا قوسیان مقدم، مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در توضیح تغییر کاربری ندادن اراضی که در اطراف گلبهار به فروش می‌رسند، گفت: خارج از محدوده قانونی شهر گلبهار و خارج از طرح هادی روستاهای خیج، جمعآب و آبغد هیچ‌گونه مجوز تغییر کاربری صادر نمی‌شود و تمام این تبلیغاتی که درباره این زمین‌ها در ماهواره یا سایت دیوار انجام می‌شود، غیر قانونی است. وی ادامه داد: هیچ زمینی با تفکیک ۲۵۰ متری، وجود خارجی ندارد که اگر هم داشته باشد حق تغییر کاربری ندارد.
قوسیان در پاسخ به این سوال که در تبلیغات وعده داده می‌شود این زمین‌ها از سوی سازمان جهاد کشاورزی برای تغییر کاربری استعلام شده است، گفت: من به عنوان مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی این مطلب را تکذیب کرده و همین‌جا عنوان می‌کنم مجوزی در این اراضی برای هیچ کاری صادر نشده و نمی‌شود.
قوسیان افزود: باید اعلام کنم در این زمین‌ها هیچ‌کس حق تفکیک به کمتر از حد نصاب زراعت آبی و دیمی را ندارد. مردم باید بدانند بخش زیادی از اراضی‌ای که مورد هدف این زمین‌خواران قرار گرفته، زمین‌های ملی است. مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در پایان افزود: دفاتر اسناد رسمی مکلف هستند برای هر معامله‌ای که در اراضی خارج شهر و روستا انجام می‌دهند، از جهاد کشاورزی استعلام کنند که در غیر این صورت آن‌ها هم باید روزی جوابگوی این زمین‌خواری‌ها باشند.

مردم هوشیار باشند
حمید علیزاده، دادستان گلبهار نیز در توضیح وضعیت رسیدگی قانونی و قضائی به زمین‌هایی که در خارج از محدوده گلبهار و به اسم گلبهار توسط زمین‌خواران و کلاهبرداران به فروش می‌رسند، گفت: متأسفانه درصد قابل توجهی از پرونده‌های ما مربوط به همین کلاه‌برداری‌هایی است که درخصوص فروش غیر قانونی این زمین‌ها انجام می‌شود که البته با اقداماتی که انجام شده، آگاهی و دقت مردم بیشتر و تعداد این پرونده‌ها کم شده؛ ولی به هر حال در صورتی که گزارش‌هایی در خصوص فروش غیر قانونی این زمین‌ها به دست ما برسد، بی‌شک رسیدگی خواهیم کرد. وی ادامه داد: البته این قضیه همچنان یکی از دغدغه‌های ماست و از مردم می‌خواهم این زمین‌ها را بدون استعلام از شرکت عمران گلبهار که متولی فروش زمین در این شهرستان است، خریداری نکنند و بدون در نظر گرفتن مختصات زمین و استعلام از وضعیت کاربری زمین‌ها مبادرت به خریداری زمین نکنند که هر چه مردم این هشدارها را جدی‌تر بگیرند، ما روزبه‌روز شاهد کاهش این جرایم خواهیم بود.

و داستان همچنان ادامه دارد...
داستان فروش قطعه‌زمین‌های ۲۵۰ متری ارزان‌قیمتی که بارها از سوی شرکت عمران شهرستان گلبهار منع شده و هر چند باندهای کلاه‌برداری زیادی در این راستا توسط نیروی انتظامی پیگیری و دستگیر شده‌اند؛ ولی متأسفانه این کلاه‌برداری همچنان ادامه دارد.

خبرنگار: تکتم بهاردوست

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی حسین ۲۰:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۰
    0 1
    بنده پارسال دو قطعه خریدم نظر بنده این است که اگر زمین ها کلاه برداری است چرا ثبت املاک سند صادر میکنه استعلام هم می کنی هیچ مشکل قانونی ندارد بنده مستاجر و آذربایجانی هستم بنده واسه وام ودیعه مسکن ثبت نام کرده بودم تمام تشریفات بانکی را انجام داده بودم کارمند محترم بانک فرمودند باید استعلام کنم آیا به نام شما سند هست یانه همان لحظه کامپیوتر ی که استفاده میکنم استعلام کرد به بنده هم نشان داد گفت بنام شما در مشهد سند صادره شده است همان سند های که در شهر گلبهار صادر شده است به بنده وام ندادند پرونده بنده را به دستم دادند اگر کلاه برداری است چرا سند بنده از سایت بانک سر درآورده بله شاید الان تغییر کاربری نکنند شاید سالهای بعد این کار را انجام دادند